Ndërtimi i urës së Zall Sopotit (Tre çezmat) në NjA Zerqan

Kryetari i Bashkisë Z Lefter Alla Inspektoi nga afër punën që po bëhet me ndërtimin e saj, e cila po vijon me ritme shumë të kënaqshme. Rëndësi e veçantë po i kushtohet cilësisë së punimeve, ku gjithçka është në përputhje me standardet më bashkëkohore të ndërtimit të urave. Bëhet fjalë për një projekt të lënë […]

Posted in Uncategorized | Komentet te Ndërtimi i urës së Zall Sopotit (Tre çezmat) në NjA Zerqan Janë të Mbyllura

Eja në Bulqizë! Vizito Bulqizën

  Zhvillimi dhe mbështetja e turizmit mbetet një nga prioritetet e punës tonë në Bashkinë Bulqizë. Janë me dhjetëra vende ku turistët vendas dhe të huaj mund të vizitojnë në Bulqizë. Mikëpritjen dhe traditën bulqizake mund ta gjesh më së miri te #KullaHupi. Tradita, kultura dhe mikpritja e krahinës sonë gërshetohet me shërbimin e mrekullueshëm që […]

Posted in Uncategorized | Komentet te Eja në Bulqizë! Vizito Bulqizën Janë të Mbyllura

Fillimi i punimeve per Ndertimin e Ujesjellesit te Bulqizes

  Në më pak se 12 muaj, rreth 13 mijë banorë të Qytetit të Ri, Qytetit të Vjetër, të lagjeve Vajkal dhe Dragu do ta kenë të zgjidhur problemin e furnizimit me ujë të pijshëm për 24 orë. Tashmë punimet për ndërtimin e ujësjellësit të Bulqizës kanë nisur dhe gjithçka po ecën me ritme të […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Fillimi i punimeve per Ndertimin e Ujesjellesit te Bulqizes Janë të Mbyllura

Vazhdon intensivisht puna nga punonjësit e Bashkisë Bulqizë në kanalet vaditëse në NjA Zerqan

Ekipet tona po punojnë në Zall Strikcan, Sofracan, Godvi, Peladhi ,  Valikardhë dhe Tërnove. Po punohet për ndërtimin dhe mirëmbajtjen e kanaleve vaditëse, të cilat do të lehtësojnë punën e banorëve të zonës dhe do të rrisin prodhimin bujqësor. Mbi 90% e punimeve është kryer dhe së shpejti këto kanale do të jenë në shërbim të […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Vazhdon intensivisht puna nga punonjësit e Bashkisë Bulqizë në kanalet vaditëse në NjA Zerqan Janë të Mbyllura

Sistemimi dhe asfaltimi i bllokut të poshtëm në Lagjen e Re Bulqizë

Kanë nisur vetëm pak kohë me parë punimet për sistemimin dhe asfaltimin e bllokut të poshtëm në Lagjen e Re Bulqizë. Investimi ka një vlerë prej rreth 29 milion lekë me Tvsh. Rruga ka një sipërfaqe asfalti prej rreth 2770 metër katrorë dhe kjo është faza e dyte e punimeve. Gjatesia totale e rruges eshte […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Sistemimi dhe asfaltimi i bllokut të poshtëm në Lagjen e Re Bulqizë Janë të Mbyllura

Rikonstruksioni i kanalit vaditës Vija e Mullirit, Gjoricë

Jemi në përfundim të punës për Rikonstruksionin e kanalit vaditës Vija e Mullirit, Gjoricë. Punimet kanë përparuar me veshjen me beton të 4.4 km gjatësie të objektit dhe vepra po shkon drejt përfundimit. Ky kanal vaditës mbulon rreth 230 hektarë tokë bujqësore. Projekti është investim i mbështetur nga qeveria në bashkëpunim me Bashkinë Bulqizë dhe ka një […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Rikonstruksioni i kanalit vaditës Vija e Mullirit, Gjoricë Janë të Mbyllura

Financim per rehabilitimin e rruges nga BERZH

Rehabilitim  i rrugës që  shtrihet nga fshati Zgosht (Librazhd) deri tek Ura e Çerenec-it (Bulqizë).  Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) po konsideron dhënien e një  kredie sovrane Republikës së  Shqipërisë,  në  interes të  Fondit Shqiptar të  Zhvillimit (FShZh), për të  financuar rehabilitimin e rrugës që  shtrihet nga fshati Zgosht (Librazhd) deri tek Ura […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Financim per rehabilitimin e rruges nga BERZH Janë të Mbyllura

Sistemimi dhe Asfaltimi i Bllokut të Sipërm në Lagjen Gjeologu.

Përmirësimi i infrastrukturës publike, si mision i përditshëm i Bashkisë Bulqizë Vazhdon puna me objekt për “Sistemimin dhe Asfaltimin e Bllokut të Sipërm” në Lagjen Gjeologu. Ky është një investim i Bashkisë që përfshin dy rrugë brenda kësaj lagjeje, dhe që do përmirësojë jetën e shumë qytetarë e bizneseve që ushtrojnë aktivitet në zonë. Puna […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Sistemimi dhe Asfaltimi i Bllokut të Sipërm në Lagjen Gjeologu. Janë të Mbyllura

Takimi i rëndësishëm ndërmjet përfaqësuesve te Bashkisë Bulqizë dhe ekspertit të mjedisit prof. Sazan Guri

Po ndodh tani. Po zhvillohet takimi për Planin e Përgjithshëm Vendor të Bashkisë Bulqizë. Po merr pjesë edhe një nga ekspertët më të mirë të mjedisit në vend, Prof. Sazan Guri Në këtë takim është diskutuar për problematikat lidhur me mjedisin dhe për mënyrat se si për ti evidentuar këto problematika dhe në hartimin e një […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Takimi i rëndësishëm ndërmjet përfaqësuesve te Bashkisë Bulqizë dhe ekspertit të mjedisit prof. Sazan Guri Janë të Mbyllura

Bashkëpunim i suksesshëm mes Bashkisë Bulqizë dhe qendrës USAID

Një lajm shumë i mirë për gjithë të rinjtë  dhe qytetarët e #Bashkisë_Bulqizë Ky njoftim vjen pas takimit që u zhvillua në zyrën e Kryetarit të Bashkisë me përfaqësues të USAID, ku mori pjesë Nën/Kryetari i Bashkisë z. Shpëtim Rama, Drejtuesi i Njësisë së Integrimit Evropian z. Edison Balla që ka shërbyer dhe punuar si pikë kontakti dhe përfaqësues i […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Bashkëpunim i suksesshëm mes Bashkisë Bulqizë dhe qendrës USAID Janë të Mbyllura

Investimi në arsim/ Prioritet i Bashkisë Bulqizë

Bashkia Bulqizë po i kushton gjithmonë e më shumë vëmendje përmirësimit të infrastrukturës së insitucioneve arsimore, që përfshihen brenda juridisksionit të bashkisë. Ndaj edhe në vazhdimësi të këtyre investimeve, së shpejti nis puna për rikonstruktimin e një tjetër godine që i përket arsimit parafillor në Bulqizë. Bëhet fjalë për “Rikonstruktimin e Kopështit në Lagjen e […]

Posted in Uncategorized | Komentet te Investimi në arsim/ Prioritet i Bashkisë Bulqizë Janë të Mbyllura

Takim mbi Bashkëpunimin e Vazhdueshëm me CNVP

Kryetari Z. Melaim Damzi priti në një takim në zyrën e tij përfaqësues  të Ambasadës Suedeze, e cila ka si qëllim mbrojtjen e pyjeve, mjedisit dhe promovimin e potencialeve natyrore turistike. Bashkia Bulqizë ka realizuar disa bashkëpunime të suksesshme me CNVP. Këto bashkëpunime kanë pasur ndikime pozitive jo vetëm për Bashkinë Bulqizë dhe CNVP por […]

Posted in Kultura&Arsimi, Kulturë | Komentet te Takim mbi Bashkëpunimin e Vazhdueshëm me CNVP Janë të Mbyllura

Nënshkrimi i Paktit Social

Ministria e Mirëqënies Sociale dhe Rinisë nënshkroi paktin social me Bashkitë Bulqizë, Peshkopi, Burrel dhe Klos. Pakti i mirëqenies sociale, që u firmos në Bulqizë ka në thelb kalimin e kompetencave nga pushteti qendror tek ai vendor për shërbimet sociale. “Pakti që ne firmosëm sot, në thelb ka bashkërendimin dhe përcaktimin e prioriteteve. Pakti Social […]

Posted in Projekte & Investime, Shërbimi Social | Komentet te Nënshkrimi i Paktit Social Janë të Mbyllura

Takimi i Dytë Mbi Ngritjen e Mekanizmit të Referimit të Dhunës

Në kuadër të projektit të financuar nga PNUD(Programi i  Kombeve të Bashkuara për Zhvillim),me fonde të Qeverisë Suedeze dhe Bashkia Bulqizë për ngritjen e Mekanizmit të Referimit për trajtimin e rasteve të dhunës në marrëdhëniet familjare dhe dhunën me bazë gjinore, u zhvillua takimi i dytë i Komitetit Drejtues pranë Bashkisë Bulqizë. Në takim morën […]

Posted in Projekte & Investime, Shërbimi Social | Komentet te Takimi i Dytë Mbi Ngritjen e Mekanizmit të Referimit të Dhunës Janë të Mbyllura

Përfundon rikonstruksioni i rrugës, një tjetër investim nga buxheti i bashkisë

Përfundon rikonstruksioni “Sistemim   dhe  Asfaltim i Rrugës, Blloku i Poshtëm, Lagjia Minatori, Bulqizë” Ky investim është realizuar me fonde të buxhetit të Bashkisë Bulqizë për këtë vit. Kjo rrugë ishte në gjendje tejet të amortizuar, prej vitesh në të nuk ishin kryer investime pavarësisht shqetësimit të vazhdueshëm të banorëve dhe institucioneve vendore si dhe trajtimin […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Përfundon rikonstruksioni i rrugës, një tjetër investim nga buxheti i bashkisë Janë të Mbyllura

Muaji i Pyllëzimit, Bashkia mbjell 30 mijë fidan në 13 hektarë ekonomi pyjore

Në kuadër të muajit dhjetor, muajit të pyllëzimit, Bashkia Bulqizë dhe Drejtoria e Pyjeve Mjedisit Bujqësisë dhe Veterinarisë, kanë organizuar mbjelljen e 30 mijë fidanëve, nga të cilat 25 mijë pishë e zezë dhe 5 mijë akacie, në një hapësirë prej 13 hektarësh. Janë pyllëzuar rreth 10 hektarë në ekonominë pyjore Luçan Batër, rreth 1 […]

Posted in Projekte & Investime | Komentet te Muaji i Pyllëzimit, Bashkia mbjell 30 mijë fidan në 13 hektarë ekonomi pyjore Janë të Mbyllura

Bashkia Bulqizë në bashkëpunim me CNVP-në, aktivitet mbi rëndësinë e turizmit

Bashkia Bulqizë në bashkëpunim me fondacionin CNVP, në kuadër të Ditës Botërore të Turizmit organizoi aktivitetin “Turizmi për të gjithë – promovim i aksesit universal“. Ky aktivitet vendosi theksin mbi rëndësinë dhe përfitimet që mund të sjellë turizmi për shoqërinë në përgjithësi. Liqeni I zi është monument natyre. Administrohet nga Agjencia Kombëtare e Zonave të […]

Posted in Kultura&Arsimi, Projekte & Investime | Komentet te Bashkia Bulqizë në bashkëpunim me CNVP-në, aktivitet mbi rëndësinë e turizmit Janë të Mbyllura

Ngritja e Mekanizmit të Referimit të Dhunës në Familje

Dhuna në familje është një realitet me të cilin duhet të përballen të gjitha organet shtetërore jo vetëm në qytet por edhe në zonat më të largëta të vendit.Për këtë nevojitet bashkëpunimi i të gjithëve për të kontribuar në luftën kundër këtij fenomeni që prek kryesisht gratë dhe vajzat.Shpesh dhuna në familje konsiderohet si problem […]

Posted in Projekte & Investime, Shërbimi Social | Komentet te Ngritja e Mekanizmit të Referimit të Dhunës në Familje Janë të Mbyllura