Asistenca për Projektet e Sigurisë Njerëzore  të Ambasadës Japoneze në Shqipëri

 

Bashkia Bulqizë firmos kontratën e projektit të titulluar “Zhvillimi i një skeme të qëndrueshme të mbrojtjes nga zjarri dhe mbrojtjes së pyjeve”.

Projekti i cili do të ndiqet nga Zyra e Integrimit Evropian në Bashkinë Bulqizë, është pjesë e programit “Asistenca për Projektet e Sigurisë Njerëzore” të Ambasadës Japoneze në Shqipëri.

Varësisht kushteve pandemike, takimi u zhvillua online dhe në të morën pjesë Ambasadori i Japonisë në Shqipëri, z.Takada Mitsuyuki, Kryetari i Bashkisë z. Lefter Alla, si edhe funksionarë të tjerë nga sektori ekonomik i ambasadës dhe sektorët e integrimit evropian dhe zjarrfikësve në Bashkinë Bulqizë.

Në fjalën e tij Ambasadori Takada theksoi ndihmën që shteti i Japonisë ka dhënë për bashkitë dhe për shtetin shqiptar në kuadër të projekteve për shkollat, sigurinë njerëzore dhe sektorin e shëndetësisë. Nga ana tjetër, Kryetari i bashkisë Bulqizë z.Alla shprehu mirënjohjen e tij dhe rëndësinë që ky projekt do ketë në mbrojtjen e pyjeve dhe mbrojtjen njerëzore për Bulqizën përgjatë viteve.

 

Kontrata e bashkëpunimit.

 

AlbaniaUSA