BIBLIOTEKA

Biblioteka e Qytetit është themeluar në vitin 1972, ajo ndodhet në ambjentet e Pallatit të Kulturës Bulqizë. Nga viti 1992 e deri në ditët e sotme, kjo Bibliotekë administrohet nga Bashkia Bulqizë.     Në këtë bibliotekë gjenden aktualisht 5000 libra të fushave të ndryshme si:

-Libra për fëmijë                                                 -Fjalorë të ndryshëm

-Romane                                                                -Dramë dhe Tragjedi

-Vepra letrare                                                        -Histori

-Studime gjuhësore                                            -Matematikë dhe Fizikë

-Tregime dhe Novela                                          -Ekonomi

-Folklor                                                                    -Bimë Mjekësore

-Biologji                                                                   -Bujqësi

-Shëndetësi                                                            -Politikë dhe Drejtësi

  Kjo Bibliotekë është pasuruar dhe nga disa Donatorë:

  • USAID
  • Instituti ST-krime
  • Shtëpia Botuese “NEW ERA PUBLICATIONS INTERNATIONAL”
  • Shkrimtarë :

-Gaqo Bushaka  “Pas festës së Abetares”   “Çufoja dhe Bubi kaçurrel”   “Përralla për vogëlushë dhe gjyshër” etj.

-Hysen Dërvishi “Krenaria”

-Ymer Keta “Gjurmë të gdhendura në kujtesë”   “Shënime nga ditari im”  “Dibra në vite”   “Zemrën atje e kam”   “Rrëfime në Odën Dibrane”

-Destan Rama “Gryka e Madhe vatra e dijes”     “Hije që ndriçojnë Bulqizën”

-Llesh Doçi  “Dashuria në orarin e revoltave”

-Regjina Tosku  “Fytyra e ditëve të mia”

-Hajri Mandri  “Prag mijëvjeçari”

-Qemal h. Gegollari “Asllan Gurra Patriot dhe Komandant trim”

-Afrovit Gusho   “Hapësira lirie në letër”

-Jorgo Fotaq Kola   “Urtësi nga Bulqiza”

-Hamza Gurra   “Bulqiza një minierë me histori”

-Zabit Lleshi   “Jakup Cani i Sofraçanit”

-Arben Alliu  “Me ty për ty Bulqizë”

-Sakip Cami  “Dibra nëpërmjet këngëve dhe tregimeve të popullit”  “Drejt Nato-s”   “Ngjarje dhe figura të shquara historike”

-Halil Rama dhe Sakip Cami   “Rrahman Parllaku  Gjenerali që sfidoi kohërat”

  • Gjithashtu nismës së dhurimit i janë bashkuar dhe mjaft qytetarë të Bulqizës.
AlbaniaUSA