Njësia administrative Zerqan

Njësia administrative Zerqan shtrihet në pjesën qëndrore të Bashkisë Bulqizë. Ka një sipërfaqe 127.5 km2 .  Kjo njësi kyfizohet në lindje me njësinë administrative Ostren dhe Gjoricë, në perendim me njësinë administrative Fushë Bulqizë, në jug me njësinë administrative Martanesh dhe në veri me njësinë administrative Shupenzë.

Zerqani ka një histori të lashtë. Dëshmi e kësaj lashtësie janë gjetjet arkeologjike ne vende të ndryshme tek “Ura e Qytetit”, “Fushë Gurrë”, “Qafa e Sofraçanit” etj. Kjo krahinë ka qenë e banuar që në lashtësi. Gjatë mesjetës ka vazhduar të popullohet edhe më shumë.

Pozita gjeografike – strategjike ka bërë që kjo zonë të jetw epiqendra e zhvillimeve tw mwdha historike e shoqwrore nw tw gjitha kohwrat.

Fshatrat : Zerqan, Valikardhë,Peladhi, Krajkë, Godvi, Sofraçan, Zall Strikçan, Zall Sopot, Strikçan, Sopot, Smollik, Tërnovë e Madhe, Tërnovë e Vogël.

Popullsia e saj është 5014 banorë.

AlbaniaUSA