VESHJA  TRADICIONALE  BULQIZAKE

Veshjet popullore të Bulqizës, një ekspozitë e vërtetë e artit popullor.

Të përgatitura me shumë mund, plot stil e bukuri, e që sot na përcjellin traditën tonë të pasur e të pakrahasueshme.

E mahnitshme larmia dhe kombinimi i ngjyrave dhe detajeve.

Në çdo element të tyre gjen një pjesëz arti që buron nga shpirti i pasur i vajzave dhe grave shqiptare ndër shekuj.

Krenar për traditën tonë!

Me zemrën plot për trashëgiminë që na u pasua brez pas brezi!

Bulqiza Jonë, Traditë, Kulturë, Eja Në Bulqizë.

 

 

GATIM  TRADICIONAL I  BULQIZES

Tradita është ajo që mban gjallë kujtesën e një populli. Mjeshtëria e amvisave bulqizake e ruan atë me fanatizëm, sidomos kur bëhet fjalë për gatimet e kësaj zone.
Askund më mirë se në Bulqizë nuk mund t’i shijosh gatimet tradicionale.
Eja Në Bulqizë, Vizito Bulqizën, Zbulo Traditën, Zbulo Shijen, Traditë, Kulturë.

 

AlbaniaUSA