Bashkia Bulqizë më 24.05.202416:00 do të zhvillojë dëgjesë publike Fshati Vajkal 1, Lagjia Gjoke.

Njoftim!
Bashkia Bulqizë më 🗓️24.05.2024⏱️16:00 do të zhvillojë dëgjesë publike 📍Fshati Vajkal 1, Lagjia Gjoke.
Ftojmë banorët e zonës,punonjës të arsimit,shëndetësisë, kryetarët e strukturave komunitare, organizatat e shoqërisë civile, media, komunitet I biznesit, fermerë dhe blegtorë në lidhje me projekt aktin dhënie në perdorim të fondit pyjor kullosor me qëllim “ Ndërtim Parku Fotovoltaik “ nga subjekti ALPRONE CONSTRUCTION.
pomirëpresim!

Takim 2-ditor në Sofie me ftesë të kryetarit të Bashkisë së Mezdrës, z. Ivan Asparuhov.

Takim 2-ditor 📍në Sofie me ftesë të kryetarit të Bashkisë së Mezdrës, z. Ivan Asparuhov. Bashkë me Mariglen Disha kryetarin e Bashkisë së Librazhdit dhe me përfaqësues të dy institucioneve tona zhvilluam një sërë takimesh të rëndësishme. Në takim me z. Asparuhov shprehëm vullnetin për të vazhduar 🤝bashkëpunimin në nivel lokal dhe për të thelluar lidhjet në disa fusha prioritare për të dy vendet. ⏭️Në ditën e dytë të takimit, u pritëm nga zëvendës-presidentja e Bullgarisë, znj. Iliana Iotova, ku arritëm një 📑marrëveshje të rëndësishme për rritjen e kapaciteteve të burimeve njerëzore për të përfituar nga mbështetja financiare e BE-së. Financimi i projekteve nga BE-ja ofron një mundësi të jashtëzakonshme që duhet të shfrytëzohet në mënyrë efektive. 😊 Po ashtu, me kënaqësi iu përgjigja pozitivisht interesit të gazetarëve për të diskutuar rreth mundësive konkrete të bashkëpunimit mes dy bashkive tona.

#EjanëBulqizë për natyrën, historinë dhe trashëgiminë kulturore.

#Ejadheti 👣 Fundjavë me të rinjtë e gjimnazit ‘Arbëria’ për të eksploruar resurset natyrore të Bulqizës. ‘Ujëvara e Duriçit’, 💧 një nga destinacionet turistike më të bukura të zonës, ofron një eksperiencë të jashtëzakonshme me ajër të pastër, ujë të ftohtë dhe një peisazh mahnitës. Një ftesë e hapur për të gjithë, #EjanëBulqizë për natyrën, historinë dhe trashëgiminë kulturore

Në prezencën e Ambasadorit Bullgar në Shqipëri, Z. Ivaylo Kirov, çelëm siparin e projektit ‘Rritja e kapaciteteve të punonjësve dhe njësive administrative të Bashkisë Bulqizë për agroturizmin dhe turizmin malor’, i financuar nga Ndihma Bullgare për Zhvillim

Në prezencën e Ambasadorit Bullgar në Shqipëri, Z. Ivaylo Kirov, çelëm siparin e projektit ‘Rritja e kapaciteteve të punonjësve dhe njësive administrative të Bashkisë Bulqizë për agroturizmin dhe turizmin malor’, i financuar nga Ndihma Bullgare për Zhvillim. Aktivitetet e këtij projekti ecin në një linjë me përpjekjet që Bashkia po bën me mbështetjen e qeverisë shqiptare për promovimin e këtij sektori, që është kyç për zhvillimin e qëndrueshëm të ekonomisë dhe krijimin e vendeve të reja të punës. 🌿🏞️ Përmirësimi i kapaciteteve të administratës së qeverisjes vendore është kusht i domosdoshëm për të siguruar një proces të suksesshëm të planifikimit dhe zhvillimit të agroturizmit dhe turizmit në nivel lokal.

AlbaniaUSA