📍Rreth 2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ #TitujPronësie iu dorëzuan dje banorëve të Gjoricës së Poshtme.
✅Krahas Kryetarit të Bashkisë Bulqizë, z.Lefter Alla, në këtë ceremoni morën pjesë edhe Drejtori i Kadastrës Shqiptare. #ArtanLame, përgjegjësi i Kadastrës Bulqizë, Albjon Gjimi, përfaqësues të pushtetit lokal dhe shumë banorë të cilëve iu shpërndanë certifikatat e pronësisë për #parcela, #banesa, #magazina etj.
Kryetari Alla e vlerësoi procesin si shumë të rëndësishëm dhe si një nga prioritetet e punës së tij që në marrjen e detyrës. Ai premtoi se regjistrimi i pronave do të vazhdojë në të gjitha njësitë administrative të Bashkisë Bulqizë.
Nga ana tjetër, z.Lame u shpreh se #Gjorica pranohet “Myzeqeja e Bulqizës”, kjo për shkak të shtrirjes së madhe fushore dhe pjellorisë së tokës. Sipas tij, e gjitha kjo zonë punohet intensivisht dhe jep prodhime të bollshme, fakt ky që shpjegon edhe interesin e lartë të fermerëve për procesin e certifikimit të tokës.
AlbaniaUSA