79 vjet nga krijimi i Batalionit Partizan të Dibrës, kujtojmë me respekt vendosmërinë e patriotëve dibranë për të lënë gjurmë në historinë e kombit në përpjekjen për mbrojtjen e atdheut.
26 korriku 1943 do të skalitet jo vetëm në kalendarin e ditëve të rëndësishme historike, por edhe në mendjen dhe zemrat e të gjithë banorëve të Dibrës, Bulqizës, e më gjerë.
Respekt dhe mirënjohje të thellë ndaj të gjithë atyre që dhanë jetën për mbrojtjen dhe çlirimin e atdheut!
Respekt të pakufishëm edhe ndaj të gjithë atyre veteranëve që sot i kemi pranë nesh, për sakrificën dhe guximin që treguan në një moshë të re, e që sot janë vlera të paçmueshme që jetojnë mes nesh!
AlbaniaUSA