🇦🇱Lapidari i Gjoricës🇦🇱
Përpjekja e drejtë dhe tradita që ka mbajtur të gjallë frymën e shqiptarëve ndër shekuj në përpjekjen për të mbrojtur vendin e tyre nga pushtuesit e huaj duhet të skalitet me germa të arta në kujtesën tonë popullore.
Në përkujtim të premtimit për t’i qëndruar besnik mbrojtjes së vatanit, Kryetari i Bashkisë z.Lefteri Alla bashkë me Kryetaren e Këshillit të Qarkut Dibër, znj.Valentina Haliti , deputetin e Dibrës, z.Lavdrim Krrashi dhe drejtues të pushtetit vendor, inauguruam sot në #Gjoricë lapidarin që do të përjetësojë besën e shqiptarit, me formulën e betimit “Kushdo qoftë ai që thyen besën e fisit, katundit apo të maleve, qoftë edhe fëmija im, do të gjykohet me drejtësi”.
Ishte kjo formulë që u zbatua deri në vitin 1912 në malet e Çidhnës, Luznisë, Katër Grykëve, Grykës së Madhe, Grykës së Vogël, Muhurrit, Malit të Reçit, Malit të Dardhës dhe Bulqizës.
Lapidari u realizua nga një bashkëpunim i Bashkisë Bulqizë me Këshillin e Qarkut Dibër.
AlbaniaUSA