Takim 2-ditor 📍në Sofie me ftesë të kryetarit të Bashkisë së Mezdrës, z. Ivan Asparuhov. Bashkë me Mariglen Disha kryetarin e Bashkisë së Librazhdit dhe me përfaqësues të dy institucioneve tona zhvilluam një sërë takimesh të rëndësishme. Në takim me z. Asparuhov shprehëm vullnetin për të vazhduar 🤝bashkëpunimin në nivel lokal dhe për të thelluar lidhjet në disa fusha prioritare për të dy vendet. ⏭️Në ditën e dytë të takimit, u pritëm nga zëvendës-presidentja e Bullgarisë, znj. Iliana Iotova, ku arritëm një 📑marrëveshje të rëndësishme për rritjen e kapaciteteve të burimeve njerëzore për të përfituar nga mbështetja financiare e BE-së. Financimi i projekteve nga BE-ja ofron një mundësi të jashtëzakonshme që duhet të shfrytëzohet në mënyrë efektive. 😊 Po ashtu, me kënaqësi iu përgjigja pozitivisht interesit të gazetarëve për të diskutuar rreth mundësive konkrete të bashkëpunimit mes dy bashkive tona.

AlbaniaUSA